Tentoonstelling 'Déjà Vu Jo Brunenberg 50 jaar fotograaf'

Openingstijden

Informatie over Jo Brunenberg

Media

In gemeentemuseum De Tiendschuur aan de Recollectenstraat in Weert is vanaf zondag 27 oktober tot en met zondag19 januari 2014, de expositie ‘Déjà Vu, Jo Brunenberg 50 jaar fotografie’ te zien.
In 2013 is Brunenberg 50 jaar actief als fotograaf.
Wethouder Cultuur van Weert,  Harry Coolen opent de expositie op zondag 27 oktober om 15.00 uur. De inleiding wordt verzorgd door conservator van het museum John van Cauteren.
Sinds 1975 exposeert de fotograaf regelmatig, waaronder in museum De Tiendschuur. De laatste solo-expositie in dit museum van Jo Brunenberg was in 1993. In 2005 heeft hij samen met Theo Derksen in het project ‘Body Art’ in museum De Tiendschuur geëxposeerd.

Bekijk de Uitnodiging tentoonstelling Déjà Vu Jo Brunenberg 50 jaar fotograaf

Werken

Foto uit serie' Atlantikwall'
Jo Brunenberg

In 1963 maakte de 14-jarige Jo Brunenberg zijn eerste foto’s.
Meteen raakt hij gefascineerd door de magie van het medium fotografie. Terugkerende thema's in zijn werk zijn architectuur, mannelijk naakt en natuur.
Zijn werk werd gepubliceerd in vele boeken en tijdschriften en getoond in talrijke exposities in binnen- en buitenland.
Naast een terugblik op vroeger werk zijn er in de expositie ook een aantal recente fotoseries te zien.
Bij de expositie hoort een mooi verzorgde boekwerk "Gezocht alfabet / Gevonden alfabet"

Lezing fotograaf Jo Brunenberg woensdag 15 januari 2014

ABC boekje van fotograaf Jo Brunenberg

Op veler verzoek geeft Jo Brunenberg op woensdag 15 januari om 20.00 uur in Gemeentemuseum De Tiendschuur aan de Recollectenstraat in Weert een extra lezing over zijn fotografisch werk vanaf de eerste foto's die hij maakte in 1963 tot en met zijn meest recente werken.
De lezing wordt georganiseerd in het kader van de tentoonstelling ‘Déjà Vu, Jo Brunenberg 50 jaar fotografie’.
De entree is gratis.

Lezing fotograaf Jo Brunenberg dinsdag 19 november 2013

Lezing Jo Brunenberg 19 november 2013

Jo Brunenberg geeft op dinsdag 19 november om 20.00 uur in Gemeentemuseum De Tiendschuur een lezing over zijn fotografisch werk vanaf de eerste foto's die hij maakte in 1963 tot en met zijn meest recente werken. . Er is ruimschoots gelegenheid voor het stellen van vragen over de inhoud en de achtergronden van het werk en over de toegepaste technieken.
De entree is gratis.

Openingstijden
Het gemeentemuseum De Tiendschuur aan de Recollectenstraat 5 in Weert, is geopend van dinsdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.00 uur en op afspraak.
Gesloten op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag.
De toegang is gratis.

Informatie over Jo Brunenberg

Foto uit serie 'Châteaux d' Eau'
Jo Brunenberg

In 1963 maakte de 14-jarige Jo Brunenberg zijn eerste foto’s. Terugkerende thema’s in zijn werk zijn architectuur, mannelijk naakt en natuur en dan vooral de confrontatie tussen enerzijds de door de mens geconstrueerde rationele wereld en anderzijds het kwetsbare, organisch gegroeide. Zijn werk is gepubliceerd in veel boeken en tijdschriften. Vooral in de jaren negentig werd zijn werk vaak geëxposeerd in diverse galeries en musea in het buitenland zoals in New York, Chicago, Baltimore, Arles, Antwerpen, Aberdeen, Montreal en  Lissabon.

Jo Brunenberg (1949) exposeert vanaf 1975 regelmatig, onder andere in museum De Tiendschuur. Hij is opgeleid aan onder andere de Akademie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven (nu beter bekend als Design Academy).
Lees ook Jo Brunenberg, de rode draad door zijn werk.
Meer informatie over Jo Brunenberg en zijn werk vindt u op de Engelstalige website Jo Brunenberg

Media

Weekblad De Trompetter?Land van Weert 8 januari 2014 Extra lezing Jo Brunenberg

Persbericht donderdag 2 januari 2014 Lezing fotograaf Jo Brunenberg woensdag 15 januari